Meso sam očistila od eventualnih žilica, oprala a zatim dobro prosušila kuhinjskim papirom. U jednoj činijici sam pomešala majonez i narendan beli luk a u drugoj sve suve začine i šećer. Meso sam prvo premazala majonezom a zatim posula miksom suvih začina, stavila ga zatim u činiju, prekrila providnom folijom i odložila u frižider preko noći.
Sledećeg jutra meso sam dobro nasolila, stavila na rešetku pa u dublji pleh, prekrila alu folijom i stavila u rernu na 150 stepeni nekih 3-4 sata a onda „pojačala“ na 170-180 još jedno sat-dva tj. dok meso baš-baš nije omekšalo, da se sa dve viljuške lako „lista“.
Pred kraj sam meso izvadila na pleh, premazala ljuto-karamel sosom i na opciji grila u rerni zapekla kratko sa obe strane a onda prekrila alu folijom i ostavila 15-ak minuta da odmori pa servirala.
U šerpicu sam stavila šećer i sačekala sam se karamelizuje a zatim dodala sok od paradajza i na laganoj vatri mešala dok se sav karamel nije otopio. Dodala sam zatim koncentrovani paradajz, pasirani paradajz, beli luk, aceto balsamico, dimljenu papriku, Chilito, so, biber… i sve zajedno na laganoj vatri kuvala dok se sos nije prepolovio i postao poprilično gust.
Deo sosa sam onda iskoristila za premazivanje mesa a ostatak za serviranje.
Luk sam isekla na krupnije kolutove a onda razdvojila lejere da dobijem šuplje kolutove.
U jedan tanjirić sam stavila brašno, u drugi jaja i so a treći prezle, parmezan, granule belog luka i dimljenu papriku pa panirala kolutove tj. prvo umakala u brašno, pa jaja, pa mešavinu sa prezlama i ređala krugove na pleh obložen papirom za pečenje i poprskam sa malo maslinovog ulja.
Pekla sam krugove oko 15-20 minuta tj. dok nisu porumeneli (na pola puta okrećući). To uradite kad završite sa mesom, dok ono malo „odmori“.
U činijici sam pomešala majonez, sok limuna, med, senf, so i biber.
Serviranje:
Deo mesa (za koji sam procenila da će nam biti dovoljno za taj dan) „nacepkala“ sam sa dve viljuške, obilato umešala ljuti-karamel sos i sad na burger pecivo sam namazala tanko sos na bazi majoneza, obilato stavila miks salata, mesa, još malo Chilito opako ljutog sosa i servirala sa kolutovima luka i obe vrste umakalica.
Savet:
Ostatak mesa sam isto natrgala i umešala sa ostatkom ljutog-karamel sosa i sad možete zamrznuti u potrebnim porcijama ili staviti u frižider pa iskoristiti u narednim danima.