Štampaj

Ljuti burger od lososa

Serviranje: 4 osobe

Sastojci:

za pripremu:

  • 400 g fileta lososa bez kože
  • 2 supene kašike Chilito opako ljutog sosa
  • 2 mlada luka
  • 1 kašičica rendanog svežeg đumbira
  • 1 čen belog luka
  • 1 supena kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica dimljene začinske paprike
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 2 supene kašike prezli

za serviranje:

  • 4 zemičke recept pogledajte ovde
  • 50 g zelene salate
  • 4 supene kašike grčkog jogurta
  • 1 supena kašika Gurman majoneza
  • 1 supena kašika Chilito opako ljutog sosa
  • 2-3 kašičice tečnosti od Gurman kornišona
  • kornišoni

Priprema:

  1. Filete lososa isecite na krupne komade i stavite u blender i sameljite krupno. Prebacite u činiju, dodajte Chilito opako ljuti sos, sitno seckani mladi luk, đumbir, rendani beli luk, peršun, dimljenu papriku, so, biber i prezle i sve dobro promešajte. Formirajte četiri burgera, stavite na blago podmazan tanjir, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata-sat.

    Izvadite burgere iz frižidera i prebacite ih na pleh. Zagrejte rernu na 180⁰ C i pecite burgere 15 minuta.

    Dok se burgeri peku, pomešajte grčki jogurt, majonez, Chilito opako ljuti sos i tečnost od kiselih krastavčića i dobro promešajte.

    Da servirate, zemičke presecite na pola i blago istostirajte sečenu stranu. Na donju polovinu stavite zelenu zalatu, preko stavite burger, prelijte pripremljenim sosom od grčkog jogurta, dodajte nekoliko kolutova kiselih krastavčića i preklopite drugom polovinom zemičke.