Filete lososa isecite na krupne komade i stavite u blender i sameljite krupno. Prebacite u činiju, dodajte Chilito opako ljuti sos, sitno seckani mladi luk, đumbir, rendani beli luk, peršun, dimljenu papriku, so, biber i prezle i sve dobro promešajte. Formirajte četiri burgera, stavite na blago podmazan tanjir, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata-sat.
Izvadite burgere iz frižidera i prebacite ih na pleh. Zagrejte rernu na 180⁰ C i pecite burgere 15 minuta.
Dok se burgeri peku, pomešajte grčki jogurt, majonez, Chilito opako ljuti sos i tečnost od kiselih krastavčića i dobro promešajte.
Da servirate, zemičke presecite na pola i blago istostirajte sečenu stranu. Na donju polovinu stavite zelenu zalatu, preko stavite burger, prelijte pripremljenim sosom od grčkog jogurta, dodajte nekoliko kolutova kiselih krastavčića i preklopite drugom polovinom zemičke.