Piletina sa povrćem u slatko-ljutom sosu sa ananasom

Sastojci:

  • 400 g piletine
  • 1 crvena paprika
  • 1 manja glavica crvenog kupusa
  • 1 ananas
  • 1 šargarepa
  • 2-3 kašike ulja
  • 2-3 kašike vode
  • 3 kašike GURMAN Paradajz pirea
  • 2 kašike DELISH Soja sos
  • 2 kašike CHILITO slatko ljuti čili sos

Priprema:

  1. Iseckajte piletinu na kockice. Svo provrće (kupus, papriku i šargarepu) isecite na tračice (žilijen) ili kockice.
  2. Od ananasa napravite tanjir za služenje i ujedno odstranite sočnu sredinu koju ćete iskoristiti kao dodatak jelu.
  3. U lončiću ukuvajte sos od tri kašike GURMAN paradajz pirea, dve kašike DELISH soja sosa, dve kašike CHILITO slatko ljutog čili sosa i malo vode. Degustirajte sos kako biste proverili ukus pa po potrebi dodajte vodu ili sosove.
  4. U tiganju, propržite piletinu na vrelom ulju. Čim je piletina gotova, dodajte ostalo povrće i dinstajte veoma kratko, toliko da povrće dobije glazuru. Nalijte zatim sos i brzo ga pomešajte sa svim sastojcima u tiganju.