Piletina sa povrćem u slatko-ljutom sosu sa ananasom
Sastojci:
- 400 g piletine
- 1 crvena paprika
- 1 manja glavica crvenog kupusa
- 1 ananas
- 1 šargarepa
- 2-3 kašike ulja
- 2-3 kašike vode
- 3 kašike GURMAN Paradajz pirea
- 2 kašike DELISH Soja sos
- 2 kašike CHILITO slatko ljuti čili sos
Priprema:
-
Iseckajte piletinu na kockice. Svo provrće (kupus, papriku i šargarepu) isecite na tračice (žilijen) ili kockice.
-
Od ananasa napravite tanjir za služenje i ujedno odstranite sočnu sredinu koju ćete iskoristiti kao dodatak jelu.
-
U lončiću ukuvajte sos od tri kašike GURMAN paradajz pirea, dve kašike DELISH soja sosa, dve kašike CHILITO slatko ljutog čili sosa i malo vode. Degustirajte sos kako biste proverili ukus pa po potrebi dodajte vodu ili sosove.
-
U tiganju, propržite piletinu na vrelom ulju. Čim je piletina gotova, dodajte ostalo povrće i dinstajte veoma kratko, toliko da povrće dobije glazuru. Nalijte zatim sos i brzo ga pomešajte sa svim sastojcima u tiganju.