1kašika slatko-ljutog ili opako ljutog Chilito sosa
1kašika soja-sosa
1,5kašičica soli
biber
Glazura
1/2šolje kečapa
2kašike žutog šećera
1kašičica senfa
Priprema:
Hleb preliti supom i ostaviti u većoj činiji da se skroz upije.
Očistiti pečurke, crni luk, šargarepu, celer i beli luk pa ih usitniti u secku ili multipraktiku.
Zagrejati maslinovo ulje, pa dodati iseckano povrće i mešati dok ne omekani i ne ispari voda koju pusti (5-10 minuta). Dodati paradajz sok i još kratko mešati.
U činiju sa hlebom dodati mešavinu povrća, zatim meso, umućena jaja, Chillito sos, soja sos, so i biber. Dobro izmešati.
Na pleh sa rešetkom staviti aluminijumsku foliju preko rešetke, vodeći računa da sa strane ima mesta da se eventualna tečnost ocedi u pleh. Formirati veknu približnih mera 25x15 cm i postaviti preko folije.
Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena.
Izmešati kečap, žuti šećer i senf, pa premazati preko vekne. Vratiti u rernu i peći još 20-ak minuta. Ostaviti da se prohladi 10-ak minuta pre sečenja.
Beleške u vezi recepta
Ostaci vekne se mogu jesti sutradan, hladni ili podgrejani.