„Drpano“ prase u ljuto-karamel sosu sa kolutovima od luka
Da volimo ljuto mislim da i „vrapci na grani znaju“, da muški vole „muški“ ljuto isto je poznato i onda nije ni čudo da u frižideru uvek moram imati par vrsta ljutih paprika i po neki ljuti sosić.
Pikantne pileće kesadilje
Često se ljudi koji me ne poznaju dobro, pošteno iznenade kada shvate da jedem isto što i oni. Da za doručak jedem jaja na oko, da često kuvam domaću supu, da obožavam sarme i punjene paprike. Valjda zato što sam gastro bloger, deluje kao da jedem samo fensi stvari. Zato što sam gastro bloger čovek bi rekao da moje romantične večere izgledaju kao u najboljim fine dining restoranima…
Zavodljiva ljutina: gurmanizam u japanskom fazonu
Neka hrana je jednostavno seksi. Na primer smokva… I jagode u čokoladi. Svakako špargla, polu-sirovi biftek i morski plodovi. Takođe, i neki začini su seksi – naročito vanila, menta, šafran i čili. Čili ne opisujem tako samo zato što od ljutine papričica zablistaju oči, disajni putevi postanu prohodniji, a usne i jezik osetljiviji. On je i naučno dokazano uzbudljiv sastojak jela.
Čili sos – idealan sastojak za romantičnu i zavodljivu večeru
Nije uvek neophodno uputiti se u skupi restoran za nezaboravnu večeru. Impresionirajte voljenu osobu ukusnim domaćim jelom i to uz dodatak koji garantuje opuštanje i dobro zagrevanje – čili sos.
Pikantni kolač od sira
Jedan od omiljenih slanih kolača mi je ovaj zbog njegove jednostavnosti i dobrog ukusa. Međutim, ima još nešto u vezi njega.. Ako bih parafrazirala, meni stvarno sve srećne žene liče jedna na drugu, dok su one druge svaka na svoj način neponovljive i divne.. pravi kolačići dok ih neko ne naljuti. A taj neko je zna se ko. I to je tako u kom god veku, godišnjem dobu, kontinentu, državi, selu, gradu, dvorištu, pesmi, priči i mitu živele.
Gurmanska vekna od mlevenog mesa
Postoje mnoge priče da je neko bio zaveden pripremljenom večerom, te da je određena hrana afrodizijak. Ne mogu se sasvim složiti sa tim: mene zavode pažnja i inteligentan smisao za humor, a ne dao Bog da moram da posežem za određenim namirnicama kako bih zavela/zadržala nekog bitnog i posebnog. Ili do sada nisam imala potrebu da se služim tim merama?
Pikantna pizza sa piletinom
Ko je za pizzu? Ima li nekoga među vama ko može da odbije parče slasne, pikantne pizze? Ja nikada 🙂
vaCHilice – čili vanilice
Izgled ume da zavara – ne sudite unapred!  Oduvek sam se više radovala običnim, ali na neki način custom-izovanim znacima pažnje, nego onim klasičnim, manje-više ustaljenim u navikama svih nas. Ne zameram ja ništa klasici, naprotiv, i sama je koristim prema spoljašnjem svetu kad nemam bolju ideju, ali ne osećam potrebu da u krugu svojih najbližih razmenjujem takve pažnje.
Vegetarijanski čili
Ušuškano veče. Kasna jesen je. Onaj ružnjikavi, mračni deo godine. Poslepodne se pretače u noć suviše rano. Pogled kroz prozor izaziva jezu. Skriveni duhovi tuge u meni se bude. Ako im dopustim, pobediće i skliznuću u onu melanholiju od koje već neko vreme bežim. Ali, ne dopuštam im ovaj put. Nasmešim se dok gledam u popodnevni mrak. Naziru se senke mog vrta koji drema. Lep je čak i ovih hladnih jesenih meseci. Iz kuhinje dopire miris tople, obećavajuće večere. Utešan miris nečeg domaćinskog, pikantnog, vatrenog. Nečeg što donosi utehu i toplinu u svakom obliku… Nečeg što ON sprema… Posle, činije u kojima su preostali tragovi vatrenog čilija stoje na stolu. Umotani u šareno, staro babino ćebe gledamo seriju. Naše veče… *** A ovaj čili ne bi bio tako pikantan i ukusan da nije bilo Gurman Chilito slatko-ljutog sosa. Moj čili nije bio previše ljut zbog klinaca. Ako volite BAŠ ljuto upotrebite Gurman Chilito opako ljuti sos. Izvor: http://mimiskingdom.com/
Ljuti burger od lososa
U mojoj familiji po ženskoj liniji igra zavođenja ima dve faze. U prvoj žensko dete bogato očijuka sa odabranikom srca svoga. Kad ljubavisanje postane ozbiljno, počne druga faza, a majka ženskog deteta zaigra rolu kuvarice čarobnice.